Taiteellinen johtaja

kuva2_villehuuri

Kuva: Ville Huuri

Musiikin maisteri Elisa Huovinen (s. 1989) kuuluu Suomen eturivin nuoriin kuoronjohtajiin. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. nykyinen Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek, emeritusprofessori Matti Hyökki, professori Tõnu Kaljuste, Peter Hanke, Jani Sivén sekä Kari Turunen. Orkesterinjohtoa Huovinen on opiskellut mm. Atso Almilan ja Leif Segerstamin johdolla.

Huovisen kiinnostus kuoromusiikkia ja kuoronjohtamista kohtaan heräsi jo lapsena, kun hän kävi koulua Turussa Puolalan musiikkiluokilla ja lauloi koulun kuorossa. Hän opiskeli myös viulun- ja pianonsoittoa sekä laulua Turun konservatoriossa. Valmistuttuaan Puolalanmäen musiikkilukiosta Huovinen aloitti opinnot Helsingissä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmässä ja valmistui sieltä musiikin kandidaatiksi. Vuonna 2012 opinnot vaihtuivat musiikin johtamisen aineryhmään, mistä Huovinen valmistui diplomikuoronjohtajaksi erinomaisin arvosanoin keväällä 2016.

Kamarikuoro Addictio valitsi Huovisen taiteelliseksi johtajakseen vuoden 2013 alussa. Keväällä 2016 Huovinen valittiin sekä Turun yliopiston kuoron että Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien taiteelliseksi johtajaksi.

Huovinen on myös kysytty harjoituttaja monissa pääkaupunkiseudun kuoroissa (mm. Dominante, Akademiska Sångföreningen, Tapiolan kuoro, Somnium Ensemble). Hän on työskennellyt kuoromestarina Viron filharmonisen kamarikuoron sekä Viron kansallisen mieskuoron kanssa, ja hän kouluttaa itseään säännöllisesti ulkomaisilla mestarikursseilla arvostettujen johtajien ja kuorojen kanssa (mm. Paul Hillier & Ars Nova Copenhagen, Frieder Bernius & Stuttgart Kammerchor). Itse Huovinen on laulanut mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa sekä tälläkin hetkellä Helsingin kamarikuorossa ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä.

Kilpailumenestystä Huoviselle on kertynyt mm. kansainvälisessä 8th International Competition for Young Choral Conductors –kilpailussa (Torino, 2015), jossa Huovinen saavutti finaalipaikan, sekä Cracovia Cantans –kuorokilpailussa (Krakova, 2016), jossa Huovinen sai parhaan kuoronjohtajan palkinnon. Huovinen toimii aktiivisesti myös Suomen kuoroelämässä: hän on mm. Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallituksen jäsen ja osallistuu erilaisten kuorotapahtumien ja –festivaalien järjestämiseen.

Mainokset